Tuesday, November 2, 2010

Lasteaeda vastuvõtu kord.

VASTUVÕTU KORD

Laste koolieelsesse lasteasutusse vastuvõtu ja sealt väljaarvamise kord
Lähtudes Koolieelse lasteasutuse seadusest § 15 lg 4

1 Üldsätted
1.1 Käesolev laste koolieelsesse lasteasutusse vastuvõtu ja sealt väljaarvamise kord (edaspidi kord) reguleerib Tarvastu vallale kuuluvatesse koolieelsetesse lasteasutustesse (edaspidi lasteasutus) laste vastuvõttu ja sealt väljaarvamist.
1.2 Tarvastu valla lasteasutusse vastuvõtmise ja sealt väljaarvamise korra eesmärk on aidata kaasa valla elanikkonna paremale teenindamisele koolieast nooremate laste hoidu ja alushariduse omandamist võimaldavas õppeasutuses.
1.3 Tarvastu Vallavalitsus (edaspidi vallavalitsus) korraldab laste ümberpaigutamist teistesse lasteasutustesse seoses lasteasutuse ümberkorraldamise, ümberkujundamise või tegevuse lõpetamisega.
1.4 Arvestust laste lasteasutusse vastuvõtmise ja sealt väljaarvamise kohta peab lasteasutuse juhataja
1.5 Lapse vanemal, eestkostjal või hooldajal (edaspidi vanem) on õigus saada lasteasutusest ja/või vallavalitsusest informatsiooni vabade kohtade olemasolu kohta lasteasutuses, vanema poolt kaetava osa suuruse ja selle kehtestamise korra kohta, samuti muud teavet, mis puudutab lasteasutuse tegevus-ja päevakava ning töökorraldust.
1.6 Lapse lasteasutusse vastuvõtmisel tutvustab lasteasutuse juhataja vanemale lasteasutusse vastuvõtu ja sealt väljaarvamise korda, lasteasutuse kodukorda ning informeerib vanemaid kuludest, mis hõlmavad vanema poolt kaetava osa määra.
1.7 Kui vanem ei nõustu lasteasutuse juhataja otsusega lapse lasteasutusse vastuvõtmise või sealt väljaarvamise kohta, on tal õigus pöörduda vallavalitsuse poole.
1.8 Ööpäevase tööajaga rühma vajaduse otsustab vallavalitsus lasteasutuse juhataja ettepanekul.

2 Laste lasteasutusse vastuvõtmine
2.1 Lasteasutusse võetakse vastu Tarvastu valla territooriumil alaliselt elavaid koolieast nooremaid lapsi vastavalt lasteaedade teeninduspiirkondadele, kui lapse ja tema vanema(te) elukoht on Eesti Rahvastikuregistri (edaspidi rahvastikuregister) andmetel Tarvastu vald.
2.2 Vabade kohtade olemasolul võetakse lasteasutusse lapsi väljastpoolt Tarvastu valla haldusterritooriumi lapse elukohajärgse valla-või linnavalitsuse ja vallavalitsuse vahel sõlmitud lepingu alusel.
2.3 Tarvastu valla territooriumil on lapsevanemal õigus oma laps paigutada:
2.3.1 Sõimerühma (kuni kolmeaastased lapsed)
2.3.2 Lasteaiarühma (kolme-kuni seitsemeaastased lapsed)
2.3.3 Liitrühma (kahe-kuni seitsmeaastased lapsed).
2.4 Avaldusi lapse lasteasutusse vastuvõtmiseks võetakse vastu aastaringselt. Lapsevanem esitab lasteasutuse juhatajale avalduse, kuhu on märgitud, mis kuupäevast vanem lapsele kohta soovib ning lapse esmakordsel vastuvõtul lasteasutusse perearsti väljastatud vormikohase arstitõendi.
2.4.1 Väljaspool Tarvastu valda elavate laste vastuvõtu taotlemiseks esitab lapsevanem lisaks punktis
2.4.2 toodud dokumentidele garantiikirja elukohajärgsest kohalikust omavalitsusest, millega omavalitsus kohustub katma oma territooriumil elava lapse koha maksumuse vastavalt Tarvastu Vallavalitsuse poolt esitatavale arvele.
2.5 Vanema poolt esitatud kirjaliku avalduse registreerib lasteasutuse juhataja saabumise järjekorras lasteasutuse vastuvõtuavalduste registris. Kui vanem ei soovi koheselt oma lapsele kohta lasteaias, jääb laps lasteasutuse järjekorda vanema kirjalikul avaldusel märgitud tähtajani. Juhul kui vanem ei ole last avalduses märgitud tähtaja saabudes lasteasutusse toonud, võtab lasteasutuse juhataja vanemaga ühendust, et selgitada välja lapse lasteaiakoha vajadus. Kui vanem loobub lasteaiakohast saab selle järjekorras olev järgmine laps.
2.6 Kui vanema poolt soovitud lasteasutuses puuduvad vabad kohad, võib laps jääda lasteasutuses koha taotlejana järjekorda. Lasteasutuse koha taotlejate järjekord on koostatud vanemate kirjalike avalduste ajalise esitamise alusel.
2.6.1. Järjekorra olemasolul lasteasutuses eelistatakse vastuvõtul:
2.6.1.1 Kuueaastaseid lapsi, et tagada lapsele parem koolivalmidus
2.6.1.2 Viieaastaseid lapsi, et tagada lapsele parem koolivalmidus
2.6.1.3 Tööle asuvate vanemate lapsi
2.6.1.4 Õppur-vanemate lapsi
2.6.1.5 Töötavate vanemate lapsi
2.6.1.6 Üksikvanemate lapsi
2.6.2 Võrdsete kriteeriumite korral (punktid 2.6.1.1 – 2.6.1.6) eelistatakse vastuvõtul vallas kauem elanud lapsi
2.7 Ööpäevase tööajaga rühma võetakse vastu lapsi ainult Tarvastu valla haridus,-sotsiaal-ja tervishoiukomisjoni otsusega.
2.8 Lasteasutuses kohtade vabanemisel täidetakse need järjekorra alusel kahe nädala jooksul. Koha vabanemisest teavitab lasteasutuse juhataja avalduse esitanud vanemat kirjalikult ühe nädala jooksul.
2.9 Vabade kohtade olemasolul saab lapsi lasteasutusse vastu võtta kogu aasta kestel.
2.10 Hiljemalt 15.juuniks teatab lasteasutuse juhataja vanemale lapse lasteasutuse nimekirja kandmisest. Kui laps on kantud mitme lasteasutuse nimekirja, peab vanem hiljemalt 30. juuniks teatama lasteasutuse juhatajale, millisesse lasteasutusse ta oma lapsele kohta soovib. Teatamata jätmisel loeb lasteasutuse juhataja koha vakantseks ja selle saab järjekorras olev järgmine laps.
2.11 Lasteasutuse juhataja komplekteerib lasteasutuse rühmad hiljemalt 30. juuniks. Rühmade nimekirjad kinnitab lasteasutuse juhataja käskkirjaga hiljemalt 5. septembriks. Muudatused rühmade nimekirjades kinnitab lasteasutuse juhataja käskkirjaga kolme tööpäeva jooksul.
2.12 Lasteasutuse juhatajal on on õigus koostöös lasteasutuse hoolekoguga otsustada vanema ja lasteasutuse vahel sõlmitava lepingu väljatöötamise ning kasutuselevõtmise vajadus.
2.13 Lasteasutuse juhataja esitab laste nimekirja elektroonselt 10. septembril Tarvastu valla haridus-ja kultuurinõunikule. Kui 10. september on puhkepäev, siis esitatakse nimekiri järgneval tööpäeval.

3 Laste lasteasutusest väljaarvamine
3.1 Lapse lasteasutusest väljaarvamiseks esitab vanem lasteasutuse juhatajale avalduse. Avaldus esitatakse hiljemalt kaks nädalat enne lapse lahkumist ja selles märgitakse lapse lasteasutusest lahkumise aeg.
3.2 Lasteasutuse juhataja võib lapse lasteasutusest välja arvata alljärgneval juhul:
3.2.1 Hoolekogu nõusolekul, kui vanema poolt kaetavat osa ei ole tasutud kahe kuu jooksul peale maksetähtaja möödumist.
3.2.2 Kui väljaspool Tarvastu valda püsivalt elava lapse elukohajärgne kohalik omavalitsus ei osale lasteasutuse kulude katmises ning ei ole kahe kuu jooksul tasunud Tarvastu Vallavalitsuse poolt esitatud arvet.
3.2.3 Kui laps on ette teatamata puudunud üle ühe kuu.
3.3 Lapse lasteasutusest väljaarvamisest käesoleva korra punktis 3.2.1 sätestatud juhul teavitab lasteasutuse juhataja vanemat kirjalikult maksetähtajast kahe kuu möödumisel ning annab täiendava tähtaja võla tasumiseks. Kui võlga ei ole tähtajaks tasutud, on lasteasutuse juhatajal õigus hoolekogu nõusolekul laps lasteasutuse nimekirjast välja arvata.
3.4 Lapse lasteasutusest väljaarvamise korral käesoleva paragrahvi punktis 3.2 toodud juhtudel teatab lastesasutuse otsusest lapsevanemale kirjalikult ühe nädala jooksul alates otsuse tegemisest.
3.5 Lapsevanemal on õigus esitada protest lasteasutuse hoolekogu otsuse kohta vallavalitsusele.
3.6 Lapse lasteasutusest lahkumisel on vanem kohustatud tasuma vanema poolt kaetava osa kuni lapse lasteasutusest väljaarvamise kuupäevani.
3.7 Lasteasutuse juhataja käskkirjaga arvatakse laps nimekirjast välja.

Maive Feldmann
Tarvastu valla haridus ja kultuurinõunik

No comments:

Post a Comment